کد خبر 1282851
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۰
گرافیست

حامد مغروری طراح گرافیک گفت: در دنیایی هستیم که تغییرات بسیار سریع است و در کمترین زمان باید بهترین انتقال تصویر و مفهوم صورت بگیرد؛ بنابراین لوگوها و هویت‌های بصری باید به روز شوند.

به گزارش مشرق، حامد مغروری، طراح گرافیک درباره ضرورت بازطراحی نشان و هویت بصری یک مؤسسه، شرکت، نهاد و ... گفت: مبحث ری‌برندینگ در دنیا جا افتاده است و در برندهای بزرگ این اتفاق را هر چند سال یک بار می‌بینیم. چون ذائقه‌های تصویری مخاطبان در طول زمان تغییر می‌کند، بنابراین لوگوها و هویت‌های بصری باید به روز شوند تا کاربری خود را داشته باشند.

وی با توضیح اینکه لوگو (نشان) عضوی از هویت بصری یک مجموعه، شرکت و مؤسسه است، ادامه داد: در سال‌های اخیر استفاده از اپلیکیشن‌ها بسیار پررنگ شده‌ است و با آیکون‌های کوچکی سروکار داریم که نهایت اندازه آن‌ها یک سانتی‌متر در یک سانتی‌متر است. در عین حال این آیکون‌ها و نشان‌ها باید قابلیت موشن (حرکت و صدا) هم داشته باشند، بنابراین بسیاری از نشان‌ها و لوگوها نیاز به تغییر دارند تا خود را با این موضوع هماهنگ کنند.

رسانه ها محکوم به تغییر هویت بصری هستند

این هنرمند عرضه گرافیک تأکید کرد: در کنار هماهنگی با تغییرات جهان، رشد هویت بصری (ری‌برندینگ) هم لازم است و اولین گام این موضوع در برندها، بازطراحی (ریدیزاین) نشانه (لوگو) است. این بازطراحی گاهی آرام‌آرام و تدریجی انجام می‌گیرد تا مخاطب بتواند خود را با تغییرات هماهنگ کند، موضوعی که مثلاً در تغییر نشان شرکت‌های خودروسازی می‌بینم.

وی پیرامون این پرسش که نخستین گام برای تغییر نشان یا هویت بصری چیست، اظهار داشت: در مرحله نخست، آسیب شناسی نسبت به هویت بصری قبلی می‌شود و چرایی تغییر آن بررسی می‌کنیم. سلایق شخصی و مخاطب آن و اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت را از کارفرما می‌پرسیم و بعد از آن کار را آغاز می‌کنیم.

مغروری توضیح داد: برخی مخالف هستند چون اعتماد به دنیای گرافیک ندارند و استدلالشان هم این است که لوگوی یا هویت بصری مذکور طی سال‌ها به این شکل ثابت بوده و اکنون با آن شناخته شده است. به همین دلیل، معمولاً در ایران روی لوگو خیلی تعصب دارند. به عنوان نمونه، من سال گذشته ری‌برندینگ دانشگاه صنعتی اصفهان را انجام می‌دادم ـ لوگوی دانشگاه صنعتی اصفهان از دانشگاه شریف اتخاذ شده است ـ و البته هنوز به نتیجه نرسیده است و شورایی که باید تصویب کنند، ضرورت این تغییر را نپذیرفته‌ اند که البته من دلایلم را اعلام کردم

رسانه ها محکوم به تغییر هویت بصری هستند

این گرافیست افزود: ما در دنیایی هستیم که تغییرات بسیار سریع است و در کمترین زمان باید بهترین انتقال تصویر و مفهوم صورت بگیرد. در این تغییرات هم، ذائقه مخاطب در اختیار استراتژی آن برند است، چون می‌خواهد با مخاطبش ارتباط برقرار کند. حال گاهی لوگو یا هویت بصری باید به‌صورت کلی تغییر کند یا گاهی تغییراتش تدریجی باشد. مثلاً لوگوی تیم یوونتوس یا شرکت سیتروئن زانتیا را اگر ببینیم، تغییرات تدریجی آن در طول سال‌ها کاملاً واضح است. در داحل کشورمان هم شرکت‌های بزرگ مثل بیمه‌ها یا در لوگوی شبکه‌های صداوسیما تغییرات رخ داده است.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس